Dags att flytta?

Vid en flytt är det många saker att tänka på. Du måste börja se över ditt hem och ta beslut om vad som ska sparas och vad som ska få följa med till nästa adress. Därefter börjar det riktiga ”flyttarbetet”.

Inte bara att flytta

Efter rensning av förråd, garderober och andra utrymmen är det dags för dig att börja packa ner allt. Man tycker alltid att man aldrig köper någonting men ändå står man där med alldeles för mycket saker. Packa hellre dina ägodelar i många lådor än i få stora. Dels är det mycket lättare att packa och bära, dels blir det mer struktur när du vill hitta sakerna i ditt nya hem. Ett tips som jag själv har använt mig av vid flytt är att packa in till exempel porslin ihop med handdukar och sängkläder. Det skyddar porslinet, för det finns inget man blir mer sur över än om saker går sönder i en flytt.

Flytten

Dagen är kommen, allt är packat, eventuella barn är hos svärföräldrarna och nu väntar du bara på flyttbilen. Nu väntar några timmars bärande, svärande och bökande innan sista flyttlasset är färdigt. Väl ”hemma” är det dags att börja ställa allt i ordning men det finns något som väntar i det gamla hemmet. Städningen. Innan den är gjord och nycklarna är överlämnade så kan du inte helt lämna ditt gamla hem.

Städningen

För de flesta är städning något man gör för att det ska vara fint hemma, men en flyttstädning är så mycket mer. Varenda liten yta ska skuras och dammas och torkas. Det värsta är att du inte får njuta av städningen själv, utan du lägger ner tid och energi på att det ska bli skinande rent och sen så går du och någon annan får njuta av ett skinande rent hem. Det är ju meningen att ditt nya hem också ska vara flyttstädat men om du är som jag så går du förmodligen igenom hela huset med mopp och skurtrasa ändå.

Det finns hjälp att få

Vill du slippa stress och ansträngningen med en flytt kan du enkelt få hjälp från en flyttfirma. Det finns en flyttfirma som är verksam i både Skåne, Halland och Västra Götaland, www.kvalitetsflytt.se. De hjälper dig med både packning, flytt och flyttstädningen efteråt. Det ger dig mer tid att njuta av flytten och ditt nya hem.