Snöröjning av tak i Stockholm

Snöröjning i Stockholm

Vintern börjar närma sig vilket också innebär att snön och snöröjning av tak i Stockholm blir aktuellt. När snön väl kommer finns det risk att det kommer stora mängder snö som kan påverka ditt tak negativt. Detta kan leda till att takets konstruktion skadas och när snön väl smälter kan smältvattnet orsaka vattenskador. Tänk därför till om det kommer mycket snö så att du skottar ditt tak i tid. Det finns olika förutsättningar för takskottning beroende på vilket tak man har. Sedumtak har exempelvis en särskild metod för att skydda plantorna på taket vid snöröjning.

Tips på snöröjning av sedumtak! 

När snön väl har lagt sig på ditt sedumtak kan det behövas skottas precis som alla andra tak. Lämpligaste sättet för takskottning på sedumtak är genom en vanlig skyffel. Tänk även på att man bör använda ordentlig säkerhetsutrustning av all sorts takskottning. Det finns en hel del saker man kan ha i åtanke när man skottar sedumtak eftersom sedumtak består av växtligheter, alltså sedumväxter. Tänk på att vara försiktig när du skottar så att inte sedumplantorna tar skada. Försök även att lämna kvar en liten bit snö över plantorna på ungefär 5-10 cm för att skydda plantorna. Visar det sig sen att du har råkat göra sönder en planta så är det ingen fara då plantorna oftast reparerar sig själva genom plantorna runt om.  

 

Ta hjälp!

Takfix är ett av många företag som erbjuder takskottning. Känner du att du inte har tillräckligt med kunskap kring takskottning kan du alltid vända dig till en firma som gör det åt dig. Takfix erbjuder takskottning runt om hela Stockholm och ser till att skotta taket på ett säkert sätt. Klicka här om du vill veta mer om takfix takskottning.