En ny medlem i familjen

Att bli förälder är en av de största händelserna i ditt liv och inget du gjort innan kan förbereda dig för det. Det praktiska kan vara klart, med säng, vagn och blöjor, men känslomässigt är du inte beredd på vad som komma skall.

I samma sekund som du håller ditt barn för första gången händer något med dig. Du genomgår någon form av omstrukturering i själen som raderar många av de tankar du haft innan. Från och med nu går i princip allt du gör, ut på att forma, skydda och älska det lilla livet du håller i dina armar. 

Förlossningen är en upplevelse som alla kvinnor upplever olika, men något som (nästan) alla är överens om, är att det ÄR värt det. Det låter kanske som en klyscha, men det är sant. Hur lång eller kort tid det än tar, hur lätt eller svårt det än är så blir klyschan helt plötsligt sann när ni hör det första lilla skriket från den nyaste världsmedborgaren.

Tiden på BB är den portal till en annan dimension där universum på något sätt inte längre handlar om er. Ni kommer hem från BB, släktingar och vänner kommer för att beskåda underverket, och det spelar ingen roll hur trötta ni är, för just detta lilla underverk vill ni visa för hela världen. Det man alltid hört, att ens eget barn är det vackraste i världen, stämmer helt plötsligt till hundra procent.

När formaliteterna är avklarade är det bara den nya lilla familjen kvar. En ny era börjar, med blöjbyten och sömnlösa nätter och allt som hör till. Har ni tur kanske ni får en liten som sover mycket och inte har ont i magen. Det spelar egentligen ingen roll. Hon eller han är där, det är det enda som är viktigt.

Det är otroligt hur ett litet paket på några kilo kan göra så det känns som att hjärtat ska svämma över. Minsta lilla ljud framkallar en känsla av stolthet och helt plötsligt känns det så rätt att ligga i timmar och bara stirra. På sitt barn. För det är vackert. Underbart. Lycka.