Konståkning – En bra hobby för dina barn?

Ett barn kan börja åka i skridskoskola när det är 3-4 år gamla inte tidigare, då brukar de vara modiga och stabila nog att gå ut på isen. Uppåt finns det ingen åldersgräns, man kan vara precis hur gammal man vill. Barnen kan gå med i skridskoskolan då får de lära sig grunderna för skridskoåkning. Det är en tuff sport som kräver talang och bra kondition. Men det kan också vara en rolig sport då skridskoteknik och balansövningar varvas med lek.

Köp utrustning för konståkning här!

Utrustning

På träningarna har man vanliga kläder, som inte blir för varma, och som går att röra sig i, det räcker i början. Hjälm är obligatoriskt i skridskoskolan, även vantar och skridskor naturligtvis. När det är uppvisning i grupp brukar man få låna kläder av klubben. Om barnen sedan kommer så långt så att de börjar tävla kan man köpa tävlingskläder, hyra eller sy själv.

Kostnader

Kostnaden varierar naturligtvis beroende på var man bor och vilken avgift konståkningsklubben har, och hur ofta man tränar. Enklast att få reda på priset är att kolla upp klubbens priser på deras hemsida. Andra kostnader blir också köp av skridskor och hjälm transport till och från hallen.

Tillväxt och intresse

Konståkning är en av 10 idrotter som växer mest i Sverige, enligt Sveriges Radio som har undersökt tillväxten bland idrotter i Sverige. Under en 10-årsperiod mellan 2004-2014 har konståkningen ökat med 34% och att idrotten framförallt sysselsätter barn och unga.

Om man ska välja konståkning som hobby för sina barn är en personlig fråga. Om man väljer denna hobby till sina barn kan det vara bra att veta att det barnen lär sig är en kunnighet som de kan ha nytta och glädje av hela sitt liv – men framförallt ska barnen ha det roligt på isen!